Jonny Mydland's Hjemmeside

 

Bilder fra STAVANGER og omegn

 

 

1. Så mye mer i sentrum av Stavanger er det ikke mulig å komme.  Domkirken bygd ca 1125 bærer bud om en gammel by, torget til venstre fører ned mot Vågen.  Masse folk er samlet for en eller annen anledning.

 

2. Dette bildet er tatt fra bak Våland mot Gandsfjorden.  Rogaland Sykehus har ennå mange, mange år til det ble omdøpt Universitetssykehuset i Rogaland.  På markene i forgrunnen ble det senere bygget rekkehus, og heller ikke markene i bakgrunnen ble spart for boligbygging.  Bak sykehuset ser vi husrekker gå ned mot Hillevåg.  Dette er Fritjof Nansens vei, og bekken fra Mosvatnet fulgte dette lille søkket i terrenget.  Derfor ble bydelen opp mot høyre senere kalt Bekkefaret.  Grensen mellom gamle Stavanger og Hetland kommuner fulgte for øvrig stort sett gateløpet.  Omtrent midt i bildet ser vi Aagesen-gården, som senere ble til Aagesen-tunet. 

 

3. Engøy hørte til gamle Stavanger kommune i motsetning til for eksempel Hundvåg som var en del av Hetland.  Det er Engøy vi ser i forgrunnen.  Og her ser vi både H. Øgreid & Sønner i forgrunnen og Stavanger Preserving Co. A.S. til høyre.  Ellers ser vi i alle fall tre små gårdsbruk på øya.  Den lange øye bak er - selvsagt - Langøy.  

 
 

***************************************************************

 
 

Toppen av siden

Tilbake til SAUDA-bilder